Notizie

VLAAMSE PRIMEUR: GENK LANCEERT METRO-FIETSKAART FIETSNET

VLAAMSE PRIMEUR: GENK LANCEERT METRO-FIETSKAART €FIETSNET

™Vanmorgen lanceerde stad Genk het Genkse Fietsnet, een op een metrokaart geïnspireerd fietsnetwerk dat alle hoeken van de stad met elkaar verbindt.

Opnieuw een innovatief fietsproject waarmee Genk zich meer en meer als fietsstad profileert. Fiets-metrokaart Schepen Michael Dhoore, bevoegd voor Mobiliteit: Hoe je in Genk van punt A naar B raakt per fiets, dat zit niet (genoeg) in onze hoofden. En daar willen we iets aan doen. Genk is de groenste centrumstad van Vlaanderen. Een stad dus die zich perfect leent om per fiets te doorkruisen.

Daarom maakten we een plan dat leest als een metrokaart. Met zeven zichtbare fietsroutes, ieder met een eigen kleur, die je in geen tijd naar alle hoekjes van Genk brengt.

Deze kleuren vind je niet alleen terug op Fietsnet-plan, maar ook via gekleurde pijlen op de fietsroutes zelf. Geïnspireerd door Nederland Een soortgelijk Fietsnet werd eerder al met succes geïmplementeerd in het Nederlandse Houten. Houten werd in 2018 voor de tweede keer uitgeroepen tot de Fietsstad van Nederland, daar kan je dus wel mee uitpakken.

Net zoals in Houten heeft Genk nu met Fietsnet een uniek fietsplan dat met gekleurde en genummerde fietsroutes de verschillende wijken met elkaar verbindt. Dit netwerk leent zich natuurlijk ook perfect als aanvulling op het Limburgse Fietsroutenetwerk.

Terwijl het Limburgse Fietsroutenetwerk zich meer focust op vrije tijd en toerisme, is het Genkse Fietsnet meer functioneel van aard. Zo willen we de Genkenaren, die in het weekend misschien sneller op het zadel springen, stimuleren om de fiets ook te gebruiken voor functionele doeleinden, aldus burgemeester Wim Dries.

Digitale routeplanner Naast de eigenlijke kaart en de bewegwijzering op de fietspaden ontwikkelde stad Genk ook een digitale routeplanner.

Deze geeft niet alleen aan hoeveel kilometer je traject van A tot B bedraagt, maar ook wat de reistijd is met een gewone fiets en met een e-fiets. Digitaal kan je ook kiezen voor een route via het knooppuntennetwerk (voor als je meer tijd hebt) of voor de snelste route (als je minder tijd hebt).

Het plan met alle routes vindt de Genkenaar deze week ook in het stadsmagazine 3600, editie oktober.

Contatti diretti

Indirizzo:
Radio Internazionale VZW
Risstraat 3
3600 - Genk [Belgium]


Mobile:
(Italiano: Giuseppe Allegro)
+32 479 66 06 87

(Nederlandstalig: Rosaria Ciarlo)

+32 497 86 02 82

E-mail: info@radiointernazionale.be

BTW: 424 382 126

Seguici sui Social